03/06/2012

Sleutelklare glasvezel verdeelstations

Datwyler biedt voor FTTx- en TK-netwerken complete oplossingen aan van één leverancier

Als aanbieder van innovatieve complete oplossingen voor FTTx-netwerken biedt Datwyler gemeentewerken, energiebedrijven en city carriers sleutelklare glasvezel verdeelstations aan. De netwerkexploitanten ontvangen de solide PoPs (Points of Presence) in de gewenste uitvoering en met alle benodigde technische installaties en systemen compleet ingericht door één leverancier.

Datwyler produceert de PoPs in nauwe samenwerking met gecertificeerde, gespecialiseerde partnerbedrijven. Na de constructie worden de compleet ingerichte stations naar de desbetreffende locatie getransporteerd en daar opgesteld. De exploitant kan dan direct beginnen met het aansluiten van de glasvezel verbindingen om de noodzakelijke aansluitingen actueel tot stand te brengen. Zo bespaart u bij FTTx- of TK-projecten op onnodig coördinatiewerk en mogelijke vertragingen, die vaak gemakkelijk ontstaan omdat er meerdere installateurs of toeleveranciers in het spel zijn. De laswerkzaamheden ter plaatse neemt Datwyler op verzoek eventueel ook voor haar rekening.

De verdeelstations zijn van beton. Afhankelijk van het aantal benodigde aansluitingen zijn ze leverbaar in verschillende afmetingen en met een individueel uitgevoerd front, zodat ze aangepast kunnen worden aan de omgeving van de standplaats. De technische uitvoering bevat afhankelijk van de vraag optische verdelers (ODF), op verzoek met voorgemonteerde patchvelden en pigtails, bovendien verlichting en noodverlichting, verschillende veiligheidsvoorzieningen zoals toegangscontrole, alarminstallatie, wisinstallatie en airconditioning. Het aanbod omvat verder de elektrische installatie met noodaansluiting (NSA), een elektrische verdeler, een statische onderbrekingsvrije stroomvoorziening (UPS) met accubatterij en tracés en/of kabelgoten.