17/05/2011

Elegante high-speed DIN-railadapter

Dätwyler biedt een nieuwe adapter aan voor de RJ45-Keystone-module

Voor industriële datatoepassingen, maar ook voor gebouwautomatisering en kleine particuliere en kantoornetwerken, biedt Dätwyler vanaf nu een nieuwe DIN-railadapter aan met veiligheidsklasse IP20, die ontworpen is voor de opname van een RJ45 Keystone-module. De adapter, die met een klik op een standaard DIN-rail van 35 mm gemonteerd wordt, kenmerkt zich ten opzichte van andere modellen door aanzienlijke verbeteringen in het design. Naast optische aspecten – bijvoorbeeld de naar behoefte inzetbare afdekkingen aan de zijkant, de stofkap en het te beschrijven veld aan de voorkant – zijn er in eerste instantie de gemakkelijke toegang en het elegante sluitmechanisme, die de installatie van de module duidelijk vereenvoudigen en versnellen.

De door Dätwyler aangeboden DIN-railadapter is – zonder afdekkingen aan de zijkant – 18 millimeter breed en afzonderlijk leverbaar of in een verpakking van 50 stuks. Hij is geschikt voor de opname van veel beschermde en onbeschermde RJ45-moduletypes, waaronder de nieuwe categorie 6A-module KS-T Plus en MS-K Plus, de categorie 7/7A-module PS GG45 evenals KS-T 6A, KS, KU-T en KU. Hij kan met de vinger wijd opengeklapt worden en na het bevestigen van de module met een klik weer gesloten worden. Een geïntegreerde aardingsveer maakt bij de montage de verbinding van de modulekast met de DIN-rail.

De adapter kan op de DIN-rail verschoven en in rijen gemonteerd worden. Bij de montage van meerdere adapters zijn er slechts twee afdekkingen aan de zijkant nodig die de rij afsluiten, om veiligheidsklasse IP20 te garanderen. De adapter kan altijd weer gemakkelijk van de rail verwijderd worden door een eenvoudige hefboombeweging met een schroevendraaier.