28/06/2012

Compacte Gigabit netwerkisolator

EN-60KDS van Dätwyler beveiligt tegen allerlei soorten overspanning

De EN-60KDS van Dätwyler is een bijzonder compacte galvanische scheidings connector combinatie voor koper gevoerde netwerkverbindingen. Hij beschermt medische en niet-medische apparaten, systemen evenals patiënten en bedieners tegen de gevolgen van gevaarlijke overspanningen uit het netwerk. Zijn toepassingsgebieden is niet alleen te vinden in de medische techniek, maar ook in geluidsstudio’s, meettechnieken en bij de potentiaalvrije verbinding van ver uitelkaar verwijdert liggende computersystemen.

De netwerkisolator beschermt de met het netwerk verbonden apparatuur tegen vreemde spanningen, die bijvoorbeeld veroorzaakt worden door schakelingen, vocht, elektrostatische ontladingen, potentiaalverschillen of blikseminslagen. Bovendien verdampt hij laagfrequente signaaldeeltjes zo sterk, dat hij aangesloten apparaten beschermd tegen aardlussen.

Bij Datwyler krijgt u de EN-60KDS in een SnapIn modulesysteem voor de inbouw in een apparaat of voor de vaste installatie. Hij kan gebruikt worden in alle Keystone-compatible aansluitunits en is aan de achterkant voorzien van een aansluitkabel. Daardoor werkt hij in bestaande aansluitingen als een eenvoudige "verlenging".

Dankzij een nieuw ontworpen overdrachtstechnologie voldoet de netwerkisolator aan de performance-eisen van TIA 568 Cat.5e resp. ISO 11801 Class D in een Permanent Link.