03/06/2014

Let bij veiligheidskabels niet alleen op de prijs!

Datwyler kabels met functiebehoud bieden veel voordelen

Datwyler biedt sterk- en zwakstroomkabels aan, die op hun functiebehoud (E30 tot E90) getest zijn volgens de strenge Duitse norm DIN 4102-12. Anders dan kabels met isolatiebehoud (volgens IEC 60331-x, EN 50200, BS 6387…) zijn deze op realistische voorwaarden samen met draag- en bevestigingssystemen in een vuuroven getest.

Talrijke van dergelijke testen met ons eigen kabel draag- en bevestigingssysteem en met die van alle bekende fabrikanten bieden wij de uitvoerder veel installatiemogelijkheden. Als er dus "E30-E60" of "E90" op een Datwyler kabel staat, dan gelden deze gegevens voor alle gangbare legvarianten.

Op basis van hun innovatieve keramische isolatie zijn onze kabels met functiebehoud in vergelijking flexibel en licht (geringe vuurbelasting) en kunnen ze heel eenvoudig gestript en verwerkt worden. Gelegd in beugels kunnen ze met grote bevestigingsafstanden en zelfs gebundeld gelegd worden. In kabelgoten en -geleiders zijn er grotere vulfactoren realiseerbaar dan met veel vergelijkbare producten. En dat alles spaart tijd en kosten.